دانه های چیا ممکن است کوچک باشند، اما از نظر مواد مغذی فوق العاده غنی هستند. این دانهها که جزء اصلی رژیمهای غذایی آزتکها و مایاها بوده، قرنها به دلیل فواید سلامتی مورد توجه قرار گرفتهاند.
مواد مغذی موجود در دانه چیا سلامت قلب را تقویت می کند، از استخوانها جهت استحکام آنها حمایت می کند و مدیریت قند خون را بهبود می بخشد.
علاوه بر اینها، دانه های چیا همه کاره هستند و می توانند در بسیاری از دستور العمل ها استفاده شوند. من شخصا از قوام ژل مانند آن با مخلوط کردن آن با مایع و تهیه پودینگ چیا استقبال می کنم.
در اینجا به 7 مزیت سلامتی دانه چیا می پردازیم که همگی توسط علم تایید شده اند:
1– بسیار مغذی
دانه های چیا دانه های سیاه یا سفید کوچکی از گیاه Salvia hispanica L هستند . اعتقاد بر این است که آنها بومی آمریکای مرکزی هستند
از نظر تاریخی، تمدن آزتک و مایا از این دانه ها در رژیم غذایی خود و همچنین برای اهداف دارویی، مراسم مذهبی و لوازم آرایشی استفاده می کردند. امروزه مردم در سراسر جهان از دانه چیا لذت می برند
تمدن های باستانی دانه های چیا را بسیار مغذی می دانستند – این باور توسط علم مدرن پشتیبانی می شود. در واقع، فقط 1 اونس (اونس) که 28 گرم (گرم) یا 2 قاشق غذاخوری (قاشق غذاخوری) دانه چیا است، حاوی
- کالری: 138
- پروتئین: 4.7 گرم
- چربی: 8.7 گرم
- اسید آلفا لینولنیک (ALA) : 5 گرم
- کربوهیدرات: 11.9 گرم
- فیبر: 9.8 گرم
- کلسیم: 14 درصد از ارزش روزانه (DV)
- آهن : 12 درصد از DV
- منیزیم: 23 درصد DV
- فسفر: 20 درصد DV
- روی: 12 درصد از DV
- ویتامین B1 (تیامین ) : 15 درصد از DV
- ویتامین B3 (نیاسین ) : 16 درصد از DV
این مشخصات تغذیه ای بسیار چشمگیر است، با توجه به اینکه فقط برای یک وعده حدود دو قاشق غذاخوری است.
خلاصه :
دانههای چیا با وجود اندازه کوچکشان بسیار مغذی هستند. آنها مملو از فیبر، پروتئین، اسیدهای چرب امگا 3 و ریز مغذی های مختلف هستند
2- دانه چیا سرشار از آنتی اکسیدان
دانه چیا همچنین منبع عالی آنتی اکسیدان است
آنتی اکسیدان ها نه تنها از چربی های حساس موجود در دانه های چیا در برابر فاسد شدن محافظت می کنند، بلکه با خنثی کردن مولکول های فعال موسوم به رادیکال های آزاد که می توانند در صورت تجمع در بدن به ترکیبات سلولی آسیب برسانند، برای سلامت انسان نیز مفید هستند.
به عنوان مثال، رادیکال های آزاد به روند پیری آسیب می رساند و به تشکیل بیماری هایی مانند سرطان کمک می کند.
آنتی اکسیدان های خاص موجود در دانه چیا شامل اسید کلروژنیک، کافئیک اسید، میریستین، کورستین و کامفرول است. همه اینها ممکن است اثرات محافظتی بر روی قلب و کبد و همچنین خواص ضد سرطانی داشته باشند.
به عنوان مثال، اسید کلروژنیک به کاهش فشار خون کمک کند، در حالی که اسید کافئیک دارای اثرات ضد التهابی است.
خلاصه
دانه چیا سرشار از آنتی اکسیدان است. این ترکیبات به محافظت از چربی های ظریف دانه چیا کمک می کند و در عین حال فواید سلامتی را برای انسان نیز ارائه می دهد.
3- کمک به کاهش وزن
فیبر و پروتئین موجود در دانه چیا ممکن است برای کسانی که سعی در کاهش وزن دارند مفید باشد.
یک اونس (28 گرم) دانه چیا نزدیک به 10 گرم فیبرغذایی دارد. این بدان معناست که آنها از نظر وزنی دارای 35 درصد فیبر هستند .
اگرچه تحقیقات در مورد این موضوع متفاوت است، برخی از مطالعات نشان می دهد که خوردن فیبر ممکن است در پیشگیری از اضافه وزن و چاقی نقش داشته باشد
علاوه بر این، پروتئین موجود در دانه چیا می تواند به کاهش اشتها و دریافت غذا کمک کند.
یک مطالعه روی 24 شرکتکننده نشان داد که خوردن 0.33 اونس (7 گرم) یا 0.5 اونس (14 گرم) دانه چیا مخلوط با ماست برای صبحانه باعث افزایش احساس سیری و کاهش مصرف غذا در کوتاهمدت در مقایسه با خوردن ماست بدون چیا میشود.
با این حال، مطالعاتی که اثربخشی دانههای چیا را برای کاهش وزن بررسی میکنند ، نتایج متفاوتی را مشاهده کردهاند.
در یک مطالعه قدیمی در سال 2009 که شامل 90 فرد دارای اضافه وزن بود، مصرف 50 گرم مکمل دانه چیا در روز به مدت 12 هفته بر وزن بدن یا نشانگرهای سلامتی مانند نشانگرهای فشار خون و التهاب تأثیری نداشت.
در مقابل، یک مطالعه 6 ماهه شامل 77 فرد مبتلا به اضافه وزن یا چاقی و دیابت نوع 2 که رژیم غذایی کم کالری مصرف می کردند، نشان داد که افرادی که روزانه دانه چیا مصرف می کردند نسبت به افرادی که دارونما دریافت می کردند، کاهش وزن بیشتری را تجربه کردند.
اگرچه افزودن دانه چیا به رژیم غذایی شما بعید است که به خودی خود باعث کاهش وزن شود، اما اگر در تلاش برای کاهش وزن هستید، ممکن است مکمل مفیدی برای یک رژیم غذایی متعادل و مغذی باشد.
خلاصه
دانه چیا سرشار از پروتئین و فیبر است که هر دوی آنها به کاهش وزن کمک می کنند. با این حال، مطالعات بر روی دانه های چیا و کاهش وزن نتایج متفاوتی ارائه کرده است.
4- کاهش احتمال بیماری های قلبی
با توجه به اینکه دانه های چیا سرشار از فیبر و امگا 3 هستند، مصرف آنها ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.
فیبر محلول، نوعی که عمدتاً در دانه های چیا یافت می شود، می تواند به کاهش کلسترول کل و LDL (بد) خون شما کمک کند. به نوبه خود، این می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد
مصرف ALA ، اسید چرب امگا 3 موجود در دانه چیا نیز با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است.
با این حال، مطالعاتی که به طور خاص ارتباط بین دانههای چیا و سلامت قلب را بررسی میکنند، نتایج غیرقطعی داشتهاند.
برخی از مطالعات موشها نشان دادهاند که دانههای چیا میتوانند برخی از عوامل خطر بیماری قلبی، از جمله سطوح بالای تری گلیسیرید و استرس اکسیداتیو را کاهش دهند
چند مطالعه انسانی نشان داد که مکمل های دانه چیا به طور قابل توجهی باعث کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا یا فشار خون بالا می شود که یک عامل خطر قوی برای بیماری قلبی است.
به طور کلی، دانه چیا ممکن است برای سلامت قلب مفید باشد، اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز است
خلاصه
دانه چیا به خاطر دارا بودن فیبر و ALA موجود در آن ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد، با این حال، تحقیقات انسانی بیشتری مورد نیاز است.